Product toegevoegd!
0

Blog

VEILIG GPS KINDERHORLOGE

dec 18, 2017

BELIO - HET VEILIGSTE EN BESTE GPS HORLOE VOOR KINDEREN

 

Afgelopen maanden zijn er diverse artikelen in binnen en -buiteland in de media verschenen over de veiligheid van GPS horloges speciaal voor kinderen. Hier was aanleiding toe omdat nog steeds veel van deze GPS kinderhorloges direct vanaf Chinese websites, maar ook via Nederlandse Dagdeal en -veilingwebsites op de Nederlandse en Duitse markt terecht komen. 

 

Het was dus zaak om bepaalde modellen te testen en te onderzoeken op veiligheid. Veel van deze goedkope GPS horloges vanaf sites zoals Aliexpress, maar ook vanaf Nederlandse websites voldoen simpelweg niet aan de normen. Dat houd kortgezegd in:

  • Horloges zijn gevoelig voor spoofing
  • Via een simpel SMS commando kun je de horloge IMEI's achterhalen, en manipuleren.

 

SPOOFING

 

Spoofing is een lastig verhaal. Via de APP stores zijn diverse gratis APP's te downloaden waarmee je een telefoonnummer kunt ingeven zodat het lijkt dat het betreffende telefoonnummer van jou is. De APP's worden voornamelijk gebruikt om mensen in de maling te nemen. Bijvoorbeeld: Je weet het telefoonnummer van een vriend van jou, en geeft dit in bij de APP. Je kunt een nep telefoongesprek opstarten waardoor het net lijkt alsof deze vriend dan iemand belt, terwijl dit niet het geval is. Het is erg lastig om dit te herkennen, ook voor ons. Vrijwel alle smartphones zijn gevoelig voor spoofing. Geef dus nooit je telefoonnummer aan onbekenden. 

 

SMS COMMANDOS

 

Bij de goedkope GPS kinderhorloges zoals de Q50, Q60 die je voor bijvoorbeeld € 29,95 koopt op veilingwebsites is het mogelijk om het IMEI nummer te achterhalen door een SMS commando te sturen naar het horloge. Geef dus nooit het telefoonnummer van je kind aan onbekenden. Als kwaadwillende mensen het willen kunnen ze aan de hand van dit IMEI nummer het horloge manipuleren. Je moet hiervoor wel een knappe studie van maken, maar technisch is het mogelijk. Hierop aanvullend: Alle apparaten die op internet zitten zijn gevoelig hiervoor, dus ook uw laptop, PC, of eigen smartphone. Houd dit altijd in uw achterhoofd. Echter omdat het hier om kinderen gaat, ligt er een vergrootglas op, en terecht trouwens.

 

BELIO BEVEILIGING

 

De BELIO beveiliging is gewoon goed. We doen er ook alles aan om dit zo te houden. Zo kunnen onbekenden geen SMS commando's sturen naar het GPS horloge. Hiermee voorkom je al een hoop ellende. Daarnaast is de communicatie tussen de APP en het BELIO horloge gecodeerd via SSL verbinden. Dit is bij goedkope GPS kinderhorloges zoals de Q50 en vele andere modellen niet het geval. Zodoende kunnen hackers ook uw privé gegevens achterhalen doormiddel van de APP. Hierin staan vaak uw mobiele telefoonnummers, e-mailadressen en persoonlijke gegevens. Daarnaast geven deze goedkope GPS horloges geen inzicht in het privacy beleid. Wij doen dit wel, zonder kleine letters, met een duidelijk verhaal.

 

Koop daarom een goed en veilig product: BELIO. Niet voor niks hebben wij een 2 sterren rating binnengehaald bij AV test in Duitsland. In Duitsland zijn de regels omtrent privacy en veiligheid nog vele malen strenger dan in Nederland. De verwachting is dat deze regels binnenkort ook van toepassing worden in Nederland.

Kortom: Wij zijn er klaar voor. Koop daarom een BELIO GPS horloge. 

 

 

 

promo.jpg
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop