Product toegevoegd!
0

Hoe werken GPS horloges voor kinderen?

GPS Horloges voor kinderen

 

BELIO® levert GPS horloges voor kinderen vanaf 6 a 7 jaar en ouder, eigenlijk tot het moment dat ze een eigen mobiele telefoon krijgen. Via de BELIO4G app die je als ouder installeert op je smart Phone kun je zien waar je kind, of in dit geval het GPS kinderhorloge is. Onze GPS horloges voor kinderen werken door heel Europa, zoals je maar een simkaart gebruikt die door heel Europa werkt. Over het algemeen gebruiken onze klanten een prepaid simkaart van KPN of Lebara, deze werken vlekkeloos door heel Europa.    

 

DE SIMKAART

 

Onze GPS Kinderhorloges werken via het 4G netwerk. De basis is simpel: Het GPS horloge gebruikt belminuten om te bellen, en data(internet) om de GPS positie door te sturen. Onze voorkeur is om KPN of Lebara yte gebruiken. Deze 2 providers hebben de beste GSM en datanetwerken in Nederland en Europa. Een prepaid simkaart is een prima start om mee te beginnen. Voordat je begint met de installatie van je GPS kinderhorloge raden we je aan om deze vooraf te testen in een mobiele telefoon, zodat je zeker weet dat deze goed werkt. Je moet ermee kunnen bellen, en kunnen internetten over het 4G netwerk. Ook is het handig om de pincode vraag van de simkaart uit te schakelen. Zo kan het GPS kinderhorloge altijd zonder problemen opnieuw worden opgestart. 

 

 

 

GPS POSITIONERING

Uw BELIO GPS horloge is voorzien van een GPS ontvanger. Zodra uw kind naar buiten gaat zal de BELIO GPS signalen gaan ontvangen. Hoe meer GPS signalen (satellieten), hoe beter de positionering. De BELIO is in staat om GPS, LBS+, en WIFI signalen om te zetten in een datapakketje, en deze door te sturen naar uw smartphone van het 4G netwerk. Via de BELIO4G APP kunt u als ouder precies zien waar uw kind is. Het doorsturen van het datapakketje gaat dus via de internet bundel (4G) die op uw simkaart staat. 

 

WIFI ASSIST TRACKING

Naast een GPS ontvanger is de BELIO ook uitgerust met een WIFI ASSIST ontvanger. Hiermee zoekt uw BELIO toestel passief naar internet routers en hotspots zonder hierop in te loggen. De ProKids-28 heeft wel de mogelijkheid om direct contact te maken met uw eigen wifi router. Via het menu kunt u uw eigen router selecteren, en vervolgens inloggen.

Iedere internet router is voorzien van een uniek IP adres, en de BELIO GPS horloges zijn in staat om deze te herkennen. Op basis van dit IP adres kan de BELIO de actuele positie doorsturen naar de APP. Vrijwel alle WIFI routers van Ziggo en KPN hebben een hotspot functie. Ook in supermarkten en winkelcentrums zijn veelal WIFI routers met een hotspot aanwezig. Zo is de positionering van de BELIO ook binnenshuis nauwkeurig. 

 

LBS+/GPRS TRACKING

De BELIO kan ook een positie berekenen met LBS+ signalen. Hiervoor heeft de BELIO minimaal 3 UMTS masten nodig. Met deze 3 UMTS zendmasten kan uw BELIO een driehoeks meting doen, en zo de positie doorsturen naar de APP. In grote steden staan meer zendmasten dan in bijvoorbeeld een dorp met 1000 inwoners. Houd hier altijd rekening mee. Echter is het GPS bereik in dorpen weer beter, want je hebt hier minder hoge gebouwen. LBS+ is een alternatieve methode. Uw BELIO zal altijd de prioriteit geven aan GPS en WIFI signalen. LBS+ kan namelijk afwijken. ( 10-3000m)

 

BELLEN EN GEBELD WORDEN

Naast de GPS volgfunctie, heeft uw BELIO ook een GSM functie. U kunt als ouder uw BELIO bellen. Uw BELIO GPS horloge kan u ook bellen. Als ouder heeft u optioneel de mogelijkheid om 15 extra telefoonnummers toe te voegen aan het digitale adressenboek van de BELIO. Via het digitale adressenboek kan je kind gemakkelijk een telefoonnummer kiezen en een gesprek starten. 

 

 

BELIO® is een geregistreerde handelsnaam bij het BOIP van Handelsonderneming Hoekstra te Heeg

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop