Product toegevoegd!
0

Blog

GPS KINDERHORLOGES: HOE WERKT HET?

apr 19, 2019

GPS is een afkorting voor Global Positioning System. Het is een systeem wat over de hele aarde gebruikt wordt om te bepalen waar je bent. Het kan doormiddel van GPS ontvangers, smartphones, horloges, en het meest bekende zijn bijvoorbeeld de navigatie systemen in je auto. 

GPS horloges voor kinderen - GPS Signalen

Wij verkopen GPS horloges voor kinderen en ouderen. Zodra de GPS kinderhorloges naar buiten gaan, wordt er gezocht naar GPS signalen. Deze GPS signalen komen vanaf GPS satellieten. Hoe meer GPS satellieten er in de buurt of beschikbaar zijn, hoe beter en nauwkeuriger de positionering van het GPS kinderhorloge. Onze GPS kinderhorloges werken met meerdere satellieten. Totaal zijn er op dit moment van schrijven 32 actieve GPS satellieten beschikbaar in de ruimte. 

GPS Kinderhorloges: Gemaakt voor buiten

GPS horloges voor kinderen zijn gemaakt voor buitenhuis, hier kunnen ze namelijk GPS signalen oppikken vanaf satellieten. Als de horloges binnen zijn, kunnen vrijwel geen of nauwelijks GPS signalen ontvangen. Vandaar dat u ook altijd een afwijking in de positionering ziet als uw GPS horloge binnenshuis is.

 

GPS Positionering pushen buiten

 

U kunt het horloge een gps push geven als deze buiten is. Druk hiervoor als het horloge ingeschakeld is op de blauwe ballon op de landkaart. Wacht dan 30-60 seconden. Als uw horloge buitenshuis is, en GPS signalen kan ontvangen (open veld) dan zult u de tekst GPS statisch gaan zien.

 

Wij krijgen regelmatig e-mails hierover, met de opmerking: Mijn horloge ligt naast me op de bank, maar geeft aan in de app dat het 200 meter verderop is. Dit is dus de oorzaak. GPS horloges voor kinderen zijn gemaakt voor buiten, niet voor binnen. Ze heten niet voor niets "GPS horloges".

 

 

Wat kan ik doen om het horloge binnenshuis nauwkeuriger te maken?

Onze GPS kinderhorloges zijn uitgerust met een WIFI assist module. Deze module zit in het GPS horloge, en scant automatisch op de achtergrond naar WIFI hotspots. Daarom ziet u zo nu en dan ook het WIFI logo in de display verschijnen. De meeste WIFI routers van b.v. KPN of Ziggo hebben een hotspot functie. Veelal moet je deze wel activeren voordat je er gebruik van kunt maken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw internetprovider.

Het beste is om de filter LBS optie in te schakelen op het horloge. Dit is erg simpel:

1. Druk op meer

2. Ga naar instellingen

3.  Ga naar apparaat gegevens

4. Zet de schuif voor filter LBS aan

5. Druk op opslaan rechtsboven

6. Klaar.

Wacht nu even 5 a 10 minuten, en druk dan eens op de blauwe knop op de landkaart. Als u een WIFI hotspot heeft dan krijgt u WIFI statisch positionering in de landkaart te zien. Afhankelijk van andere routers in uw buurt kan deze manier van positioneren erg nauwkeurig zijn, zelfs tot op 5 meter. Staan er heel veel (meer dan b.v. 15 wifi netwerken) in uw omgeving, dan kan WIFI assist ook afwijken. Houd hier altijd rekening mee.

Toekomstige oplossing

Als een van de eerste partijen in Europa werken wij aan een systeem waarmee je het GPS horloge direct kunt koppelen aan je thuisrouter. Dit doe je door je eigen WIFI netwerk te selecteren vanuit de app. In de loop van 2019 brengen wij dit nieuwe systeem uit via een update in de app. 

Kort samengevat:

1. GPS Kinderhorloges zijn gemaakt voor buiten

2. Binnenhuis kunnen ze afwijken omdat ze geen GPS signalen ontvangen

3. Je kunt het beste de filter LBS optie inschakelen

4. Onze horloges werken met WIFI assist binnenshuis

 

Tot de volgende blog en een vrolijk pasen!

Team BELIO©

 

 

 

 

 

 

 

 

hoe-werkt-een-gps-horloge-voor-kinderen.jpg
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop