Product toegevoegd!
0

Blog

BELIO© TIPS & TRICKS

mei 9, 2019

Hoe zet ik de tijd goed, hoe gaat het GPS horloge uit, vragen, vragen, en nog eens vragen. We hebben er dagelijks mee te maken, en dat is prima. Mijn eerste tip is om onze uitgebreide FAQ eens te lezen. Hier verzamelen wij alle vragen en antwoorden die wij binnenkrijgen. 

Hieronder vind u een opsomming van handige tips voor het gebruik van onze BELIO©TOUCH GPS kinderhorloges.

 

1. Zet uw BELIO GPS horloge uit 's avonds.

Zo bespaart u onnodig dataverbruik, en bespaart u enorm op de levensduur van de accu.

 

2. Maak uw toestel regelmatig schoon.

Stof, viezigheid, we ontkomen er niet aan. Blaas uw toestel dus regelmatig even schoon, en bewerk de oppervlaktes met een schone droge doek, b.v. met tissues. Gebruik geen chemische schoonmaak doekjes etc.

 

3. Zet de optie filter LBS aan

Via meer>instellingen>apparaat gegevens. Hiermee gaat het horloge passief zoeken naar Wifi hotspots binnenshuis. Deze manier van positioneren kan erg nauwkeurig zijn naast GPS. Het is wel afhankelijk van het aantal WIFI netwerken bij je in de buurt. Houd hier altijd rekening mee.

 

4. Laad uw toestel iedere dag 1 uur bij

Shit, een lege accu! Er is niets vervelender dan dit. Laad uw GPS horloge dus iedere dag even 1 uurt bij, zo heeft uw kind altijd een volle accu. Zonder opladen heeft het horloge een stand-by tijd van 2 a 3 dagen, en soms nog wel langer. Dit hangt van de temperatuur af, de omstandigheden (netwerken, zoeken etc.). Gewoon iedere dag even bijladen, en je hebt geen lege accu, tip!

 

5. Zorg voor voldoende belminuten en data/internet op de simkaart

Je kind is niet meer te traceren via GPS, of kan niet meer bellen. Het ligt in 99% van de gevallen altijd aan de simkaart die in het GPS horloge zit. Zorg er dus voor dat er altijd voldoende belminuten en data/internet op de simkaart staat. Zonder data/internet zal het horloge namelijk niet functioneren. Je kunt er dan wel mee bellen etc. 

 

6. Ga niet met het GPS horloge zwemmen!

De GPS horloges voor kinderen zijn IP67. Dit betekend tot 30 minuten onderwater, in stilstaand water, tot max. 1 meter diep. Regenwater, spatwater, etc. zijn allemaal geen probleem, maar spring er dus niet mee in het zwembad. Belangrijk om te weten, waterschade valt niet onder garantie, ongeacht welke vorm dan ook. We kunnen dit in de kleine lettertjes zetten, maar dit doen we niet. Houd er gewoon rekening mee, en vermijd water. 

 

7. Verkopen jullie ook 220v opladers voor op vakantie of thuis? 

Ja, neem hiervoor contact op met BELIO. Binnenkort komen ze ook te koop via onze webwinkel. BELANGRIJK: Gebruik geen smartphone USB opladers voor het opladen van uw GPS horloge. Deze laders hebben een veel te hoge output waarmee u de accu permanent kunt beschadigen. Wij hebben hier speciale opladers voor met een lager voltage output.

 

8. GPS horloge ligt binnen, positie wijkt meters af. Hoe dan?

Wat veel mensen niet weten: GPS is gemaakt voor buitengebruik, niet voor binnenshuis. Als het GPS horloge naast je op de bank ligt kan het immers geen GPS signalen ontvangen, en gaat het zoeken / zwalken, en daarmee een afwijkende positie weergeven in de app. zet daarom ook altijd de filter LBS optie aan. Zie punt 3. Ook dit is geen 100% garantie voor 100% nauwkeurigheid, maar wel beter dan een LBS positionering.

 

9.  KPN Simkaart erbij besteld? Claim uw gratis € 7,50 extra prepaid.

Op de prepaid simkaarten van KPN staat een basis tegoed van € 2,50. Als u de simkaart koppelt aan uw MijnKPN account, dan kunt u hier nogmaals € 7,50 gratis prepaid claimen. Niet vergeten dus..  Als u een MijnKPN account aanmaakt, doe uw simkaart dan even in een mobiele telefoon. U ontvangen namelijk een SMS van KPN met een code om uw simkaart te koppelen. Onze BELIO© GPS horloges zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geen SMS berichten kunnen ontvangen of versturen, puur uit veiligheidsoverwegingen.

 

10. Wijzig regelmatig uw APP wachtwoord, en verstrek deze nooit aan onbekenden.

Dit is belangrijk, wijzig regelmatig uw wachtwoord voor de APP en webplatform. Gebruik ook geen wachtwoorden zoals 1234567810 of uw naam, maar kies voor een veilig wachtwoord, bestaande uit minimaal 13 cijfers, letters, en vreemde tekens. Vink onthoud mijn gegevens aan bij het inloggen, en u heeft er geen omkijken naar. 

Wachtwoord kwijt?  U kunt uitsluitend via support@belio.nl een wachtwoord reset aanvragen. Uit veiligheidsoverwegingen kunt u niet een wachtwoord resetten via de app. Dit kan alleen maar via ons.

 

Tot zo ver ons handige tips en trics! Tot de volgende blog!

BELIO© 

 

tips.jpg
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop