Product toegevoegd!
0

Blog

4G GPS KINDERHORLOGES

aug 3, 2018

De ontwikkeling op het gebied van 4G GPS kinderhorloges gaat snel. Op dit moment werken vrijwel alle GPS horloges voor kinderen met het 2G netwerk. Een groot voordeel van dit 2G netwerk is dat het stabiel en laag in dataverbruik is. 2G is betrouwbaar, en vrijwel door heel Nederland en België beschikbaar. In Nederland hebben KPN, Vodafone, en Simyo een prima 2G dekking, en in België de provider Proximus.

Vaak denken klanten dat 2G ouderwets is, en iets van vroeger. Nou, u heeft het fout. Vrijwel alle iOt devices zoals smartwatches voor kinderen, slimme meters, mobiele pinapparaten, en mobiele verkeersborden werken allemaal nog met 2G, puur omdat het stabiel en betrouwbaar is. De komende jaren zal dit netwerk ook nog volop in bedrijf blijven is de verwachten. De providers zitten natuurlijk ook niet stil en zullen in de toekomst met een alternatief komen, waarschijnlijk Lora. 

NADEEL VAN 2G

Een nadeel van 2G is dat het weinig data kan hebben. Voor het doorsturen van kleine data pakketjes zoals het GPS signaal van een BELIO werkt het perfect, maar even lekker Facetimen of video streamen over het 2G netwerk gaat niet. Hiervoor heb je dan echt 3G of 4G nodig. Afgelopen week konden we al lezen in de media (Bron: nu.nl) dat KPN het 3G netwerk gaat afsluiten in 2022.

4G KINDERHORLOGES 

De toekomst van GPS kinderhorloges die werken met 2G en 4G ziet er rooskleurig uit. Producenten zijn volop bezig met nieuwe 4G ontwikkelingen die het mogelijk maken om te video bellen met je kind op locatie. Daarnaast kunnen kinderen zelfstandig foto's maken en doorsturen naar pappa en mamma. Daarnaast kun je deze nieuwe 4G horloges gemakkelijk koppelen met je eigen WIFI thuisnetwerk, zodat ook over het wifi netwerk kunnen streamen. Ook BELIO is druk bezig met de ontwikkeling van een 4G versie. Hoe, en wanneer kunnen we nog niet zeggen, maar dat we er mee bezig zijn is een feit. 

 

 

 

4G-GPS-Horloge-Kind.jpg
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop