Product toegevoegd!
0

Blog

GPS HORLOGES, HOE WERKT HET?

mei 29, 2017

Als toekomstig eigenaar van een BELIO® GPS kinderhorloge wil je natuurlijk weten hoe het werkt. Dat snappen we helemaal!

 

GPS

GPS is de afkorting van Global Positioning System en is een wereldwijd gebruikt systeem voor de plaatsbepaling en navigatie op aarde, met behulp van signalen van minstens 24 satellieten die tweemaal per dag om de aarde draaien. Het systeem is ooit ontworpen door het Amerikaanse leger. Tegenwoordig wordt het systeem ook gebruikt voor commerciële doeleinden. Er zijn zelfs multinationals die hun eigen satellieten hebben. 

In uw BELIO® GPS kinderhorloge zit een GPS inclusief AGPS (alternatieve GPS) ontvanger. Zodra het toestel ingeschakeld is gaan de ontvangers opzoek naar satellieten.  Hoe meer satellieten uw BELIO® vind, hoe betrouwbaarder de positie. Over het algemeen heeft uw BELIO® kinderhorloge contact met 6 tot 10 satellieten als deze ingeschakeld is. 

 

HOE STUURT HET BELIO® HORLOGE DE GPS SIGNALEN DOOR NAAR DE APP?

Zodra uw BELIO® in contact staat met satellieten, is de positie bekend. Vervolgens wordt de positie omgezet naar een klein data pakketje, en doorgestuurd naar uw smartphone. Het datapakketje wordt doorgestuurd via het 2G protocol. In Nederland werken o.a. KPN, Vodafone, T-Mobile, en Simyo via het 2G protocol. Waarom 2G? Het is zuinig, ideaal voor kleine bestanden, stabiel en betrouwbaar. 2G Ouderwets? Nee, zeker niet. Vrijwel alle mobiele pinapparaten die u in restaurants ziet werken nog met 2G, net zoals mobiele verkeersborden, en alle andere GPS devices. Het is gewoon betrouwbaar. 

 

HOEVEEL DATA OF MB PER MAAND?

Bij dagelijks gebruik van uw BELIO® (8 uren per dag) gebruikt het toestel 30 tot 50MB per maand. Voorbeeld: Op de prepaid simkaart van KPN die wij bij iedere bestelling via BELIO.NL meeleveren kunt u wel 1 jaar lang werken. Voorwaarde is dan wel dat u er niet mee belt, want dan betaald u het standaard KPN beltarief. Of te wel: Uw BELIO® GPS kinderhorloge is zeer zuinig. 

 

SERVER

Alle BELIO® GPS kinderhorloges werken op onze SSL beveiligde server in Duitsland. Hiermee garanderen wij snelheid, capaciteit, en met name veiligheid. Zodra uw BELIO® is aangemeld op onze server ziet u de letter "E" in de display van het horloge. Vervolgens kunt u routehistories bekijken, meeluisteren of afstand, SOS telefoonnummers instellen, en veilige telefoonnummers van bijvoorbeeld opa en oma. Onze servers zijn zwaar beveiligd en staan in Hamburg. Wij reizen iedere maand af naar Duitsland om eventuele updates en controles uit te voeren aldaar.

 

BELLEN EN GEBELD WORDEN

Uw BELIO® kan bellen en gebeld worden. Ouders kunnen via de BELIO® APP alle telefoonnummers instellen die toegang hebben tot uw BELIO®. Onbekende telefoonnummers kunnen uw BELIO® GPS horloge niet bereiken. Een veilig idee.

 

 

 

 

 

gps-horloge-werking-kind.jpg
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop