Product toegevoegd!
0

Blog

BELIO©TOUCH - WAT KOST DAT?

okt 30, 2018

Een veel gestelde vraag: Wat gaat mij dit horloge kosten? Een terechte vraag, dus we gaan hier iets over schrijven vandaag. 

Voor de aanschaf van het toestel betaald u een eenmalige aanschafprijs van € 129,- incl. BTW en gratis verzending. U besteld het toestel via onze website of via onze partners. 

Simkaart

U dient zelf een simkaart te bestellen. Gebruik een KPN prepaid simkaart is ons advies. Waarom KPN, sponsoren jullie KPN hoor ik u denken? Nee, wij hebben gewoon zeer goede ervaringen met hun netwerk, en ze ondersteunen 2G, met vrijwel een complete dekking in Nederland, en Europa. U kunt ook kiezen voor Vodafone of Simyo. Nadeel van Simyo is dat deze kaarten niet standaard in het buitenland werken. De simkaarten van KPN, en Vodafone wel. Terug naar de kosten: Als uw kind met het horloge gaat bellen, dan gaan deze kosten van het prepaid saldo af, wat logisch is. Als u met uw eigen mobiele telefoon naar het horloge gaat bellen, dan gaat dit natuurlijk niet van het prepaid saldo af, maar van uw eigen persoonlijke bundel. Voor de actuele beltarieven raadpleegt u de website van KPN, Vodafone, of Simyo. 

Databundel (internet)

De BELIO©TOUCH heeft een databundel nodig op de simkaart om contact te maken via het 2G netwerk. Het mooie van de KPN prepaid simkaarten is dat deze zowel belminuten als ook data/internet hebben vanuit 1 bundel. Of te wel: Je waardeert de simkaart op met bijvoorbeeld €10, en zowel de belminuten als de data/internet gaan van dit budget af. Ideaal dus! Je hoeft dus niet een aparte bundel te bestellen voor internet. Het GPS horloge moet namelijk een heel klein datapakketje doorsturen naar onze Nederlandse server. Dit datapakketje bevat de actuele locatie van het horloge. Via de APP wordt dit vervolgens weer getoond aan u, als ouder. Simpelweg gezegd: Heb je een simkaart zonder databundel, dan werkt je BELIO©TOUCH niet zoals het hoort. Het horloge verbruikt plus minus 50 tot 75MB per maand. Deze calculatie is op basis van een 24/7 ingeschakeld GPS horloge, dus in de praktijk zal dit veel minder zijn. Een gemiddeld GPS kinderhorloge is 40 tot 60 uren ingeschakeld per week is onze ervaring. De meeste gebruikers schakelen hun toestel uit 's avonds, om onnodige data en accu capaciteit te besparen.

Kosten platform BELIO

Het gebruik van de APP + Internet/Webplatform is het eerste jaar gratis. Na 11 maanden ontvangt u een push melding in de APP om uw account met 1 jaar te verlengen. De kosten bedragen € 9,95 per jaar, per horloge, voor het 2e en opvolgende jaar. 

 

Samengevat: Eenmalige kosten

Aanschaf toestel  € 129 incl. BTW + verzending

Samengevat: Terugkomende kosten

Belminuten en data/internet van KPN, Vodafone of Simyo. Wij hebben geen invloed op het belgedrag van uw kind. Maak hier duidelijke afspraken over met uw kind. Onze ervaring is  dat kinderen voor gemiddeld tussen de € 1 en € 2,50 bellen per maand. Hier zit het data verbruik ook bij in, dit is echt minimaal. 

Conclusie

De gemiddelde levenscyclus van een GPS horloge is tussen de 2 - 4 jaar is onze ervaring. Dit geld trouwens voor alle GSM producten en smartwatches, wij zijn hier niet uniek in, dit geld voor alle merken en types. Laat we er eens vanuit gaan dat u het horloge 3 jaar gebruikt.

Toestelprijs, eenmalig.

€ 129 : 36 maanden/ 3 jaar = € 3,58 per maand afschrijving.

Platformkosten APP + Web platform na 1 jaar

€ 9,95 per jaar, per horloge (eerst jaar gratis)

Belminuten/data gemiddeld

€ 2,50 gemiddeld per maand, op basis van onze ervaring. U heeft dit zelf in de hand.

Wij hopen u hiermee een duidelijk beeld te hebben gegeven van de kosten die u heeft met onze producten en diensten. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag.

IMG_7968.JPG
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop