Product toegevoegd!
0

Blog

VEILIGHEIDSZONE INSTELLEN BELIO GPS HORLOGE

aug 7, 2017

Hoe stel ik een veiligheidszone in op het GPS horloge? 

 

Veiligheidszones zijn gemakkelijk in te stellen via de BELIO app. Als je in het hoofdscherm zit met de landkaart, zie je rechtsboven in het scherm de tekst veil..one, of te wel "veiligheidszone. Helaas past de tekst niet volledig in het scherm, maar we gaan er vanuit dit zo duidelijk is.

Klik op deze knop, en je gaat vervolgens naar een sub-menu. Als het goed ziet u niet een scherm met het blauw BELIO logo en de tekst "geen veiligheidszone".

Druk nu op het plus ( + ) teken rechtsboven in het scherm, en geef de nieuwe veiligheidszone een naam, bijvoorbeeld: Thuis. 

Kies vervolgens of u een melding wilt ontvangen als uw kind de veiligheidszone uitgaat of binnengaat. Er uit gaan is de meest logische oplossing, maar we hebben ook situaties dat het handig is om te weten of een kind een bepaald zone binnengaat. Bijvoorbeeld in een wijk waar het kind eigenlijk nog niet mag komen. 

Vervolgens maakt u de cirkel groter of kleiner met het ronde puntje aan de rechterkant van de cirkel. Sla de veiligheidszone vervolgens op met het V teken rechtsboven in het scherm.

De veiligheidszone moet minimaal 500 meter zijn, en maximaal 2000 meter. 

Kan de veiligheidszone ook kleiner dan 500 meter?

Nee, op dit moment nog niet. Dit heeft te maken met de LBS+ positionering. Als er even geen GPS signaal is, of uw kind is op een plek waar slecht of geen bereik is, dan schakelt het horloge over op LBS+. Staat de LBS+  ( UMTS mast voor GSM telefonie) buiten de zone dan ontvangt u constant een SMS met een waarschuwing. Over 1 a 2 jaar is dit probleem opgelost trouwens :)

Let er wel op dat iedere SMS die het horloge moet sturen naar uw smartphone geld kost. Tip!

 

veiligheidszone-gps-horloge-kind.png
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop