Product toegevoegd!
0

Blog

GPS HORLOGE ACCU EN PREPAID (BESPAAR) TIPS! MAART 2023

mrt 24, 2023

Met enige regelmaat krijgen we de vraag of het ook mogelijk is om de GPS positionering uit te schakelen op GPS horloges, of hoe er bespaard kan worden op de prepaid kosten of accu capaciteit. Hieronder geven we u enkele tips.

 

GPS in slaapmode zetten.

Via de APP drukt u op meer > meer instellingen > positionering mode. In dit menu kunt u de GPS positionering op slaapmode / handmatig zetten. Hiermee zal het horloge geen automatische GPS positioneringen meer laten zien. De positie wordt uitsluitend nog ververst als u de APP opstart of terugkeert vanuit het menu. De accu capaciteit wordt hiermee aanzienlijk verlengt.

U kunt er ook voor kiezen om de positionering stand op 60 minuten te zetten.

Tip, wist je dat de GPS positie alleen maar wordt ververst als het horloge in beweging is? Dus heb je al 2 uren geen update gehad, dan kun je er vanuit gaan dat het horloge nog op dezelfde locatie is. Ook belangrijk om te weten is dat GPS alleen maar buitenhuis werkt. 

 

Schakel het horloge uit 's avonds

Is het horloge thuis, schakel het dan uit. Dit kan via het menu "more - settings" op het horloge zelf, of via de APP. Hiermee verleng je de accu capaciteit enorm. 

 

Schooltijden instellen*

Je kunt via de APP schooltijden instellen. Het horlogescherm zal dan niet actief zijn in deze tijden. SOS bellen blijft wel beschikbaar. Dit is ook weer een besparing.  (* Schooltijd functie is niet op alle toestellen aanwezig, raadpleeg specs)

 

Bellen met prepaid

De tarieven voor belminuten liggen over het algemeen wat hoger bij prepaid simkaarten. Wordt je als ouder bijvoorbeeld gebeld door je kind, bel dan even terug naar het horloge. Hiermee gaan de belkosten dan niet van de prepaid simkaart af. Ervaring is dat de meeste ouders wel een GSM abonnement hebben, wat dus goedkoper is. Zo kun je besparen op de prepaid kosten. 

Tip: Leer uw kind te bellen via het horloge adressenboek, de SOS knop is alleen voor noodgevallen. Als uw kind de SOS knop gebruikt, wordt er namelijk ook een SMS met SOS melding verzonden naar het SOS nummer. Een SMS kost al snel € 0,15 tot € 0,20. Gebruik daarom het adressenboek.  

 

Overige veel gestelde vragen die regelmatig ontvangen.

 

Vraag: Als mijn kind het horloge af doet, krijg ik dan een melding? 

Antwoord: Nee. Wij hebben er bewust voor gekozen om deze functie niet meer te gebruiken. Deze functie zorgde in het verleden voor veel valse meldingen ('s avonds horloge afdoen etc. en hoge SMS kosten.) 

Vraag: Verkopen jullie ook GPS horloges voor kinderen v.a. 3-6 jaar? 

Antwoord: Nee, in het jaar 2019/2020 zijn we hiermee gestopt. Onze ervaring is dat kinderen echt te jong zijn voor een smartwatch in deze leeftijdscategorie. Er zijn nog wel veel bedrijven en webshops die deze toestellen nog wel verkopen. Wij hebben er bewust voor gekozen om deze horloges niet meer aan te bieden. Onze focus zal in de toekomst ook meer liggen op connectiviteit en bereikbaarheid, dan op GPS positionering. Onze ervaring is dat ouders via onze APP de GPS positionering in de eerste weken / maanden gebruiken, en dat GPS kinderhorloges daarna alleen nog maar worden gebruikt voor bellen. We gaan eten, hoe laat moet ik thuis zijn, waar ben je, etc. Dat soort zaken.  

Vraag: Kan ik ook APP's installeren op het GPS horloge?  

Antwoord: Nee, en hiervoor hebben we ook geen plannen. Onze focus ligt op connectiviteit en bereikbaarheid. We zien tegenwoordig bij andere concullega's GPS kinderhorloges met Whatsapp, Facebook, of TikTok erop. Onze stelling is dat GPS horloges hiervoor niet zijn gemaakt. Wij vinden bereikbaarheid vele malen belangrijker.  

Vraag: Kan mijn kind het horloge zelf uitschakelen? 

Antwoord: Ja, dat kan. Via het instellingen menu is het mogelijk om het horloge uit te schakelen. Dit is iets tussen kind en ouder, dus maak hier goede afspraken over is ons advies. 

Vraag: Kan ik de GPS ook volledig uitschakelen optioneel? 

Antwoord: Ja dat kan. Als u het horloge alleen maar gebruikt om te bellen (wat het merendeel van de gebruikers doet), dan kunt u dit als volgt doen. Programmeer het horloge door SOS en normale telefoonnummers in te stellen via de app met een simkaart die data(mobiel internet) bevat. Als dit klaar is, dan kunt u optioneel een simkaart in het horloge plaatsen zonder mobiel internet (zonder databundel o.i.d.) Het horloge is dan alleen maar bereikbaar voor telefonie. GPS en overige functies zullen dan niet werken. 

 

Overig nieuws:

- We werken aan een nieuw model GPS horloge, een waardige opvolger van de 58 serie. Binnenkort meer hierover. 

 

Tot de volgende blog!

Team BELIO 

 

fa91blogfoto.png
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop