Product toegevoegd!
0

Blog

WATERDICHT GPS HORLOGE VOOR KINDEREN

jul 3, 2017

Vrijwel iedere dag krijgen wij wel enkele e-mails van klanten met de vraag waarom de BELIO® GPS horloges voor kinderen niet 100% waterdicht zijn. De reden hiervoor is simpel: Op vrijwel alle GPS horloges voor kinderen zit een microfoon + luidspreker om de belfunctie te ondersteunen. Deze krijgen we op dit moment helaas nog niet waterdicht. Sinds enkele maanden zijn de eerste smartphones op de markt die 100% waterdicht zijn, en de verwachting is dat de smartwatch industrie binnen 1 a 2 jaar zal volgen met deze techniek. Of te wel: Het is mogelijk, echter richten de fabrikanten zich vooralsnog op de smartphone branche. 

 

Natuurlijk zitten wij ook niet stil op dit gebied, en zijn we al druk aan het ontwerpen en testen met bepaalde GPS horloges voor kinderen waarvan de leveranciers zeggen dat ze waterdicht zijn, echter zijn wij er nog niet van overtuigd. Chinese verkopers zeggen als snel: Waterproof, swim, yes, echter is de praktijk dat deze horloges slechts 1 a 2 minuten onderwater kunnen met een maximale diepte van 50 - 100 centimeter. Of te wel: Hier heb we niks aan. 

 

Ook krijgen we regelmatig tips van klanten die GPS horloges hebben gezien op sites zoals Aliexpress voor een bedrag van ongeveer € 15 tot € 20. Ja, maar er staat waterdicht bij, hoe kan dit? Dat je überhaupt de veiligheid van je kind op het spel zet door een GPS horloge te kopen voor zo'n bedrag, en dan ook nog verwacht dat het waterdicht is bestaat gewoon niet. Deze horlogekastjes zijn ook IP65 waterdicht. Of te wel, een paar seconden onderwater, getest in een glas water, ondergedompeld. Is dit waterdicht? Nee dus...  Terugsturen naar de verkoper op Aliexpress gaat niet, want de verzendkosten zijn 3 keer zo hoog als het horloge. 

 

Nog even verder ingaande op de GPS horloges die je ziet op deze website (Aliexpress) maar tegenwoordig ook op diverse andere Nederlandse dag en -dealwebsites, trap hier niet in. De meeste ( ik zeg niet allemaal) kinderhorloges bevatten foutieve GSM en GPS chipsets waardoor deze niet in de EU werken. Daarnaast werken deze modellen met een onbetrouwbare Chinese APP genaamd Setracker. Deze GPS horloges die via deze websites worden verkocht zijn gekoppeld aan een Aziatische server die overvol is. Vergelijk het met een kamer waar 100 mensen in kunnen, echter stoppen ze er 1000 in. Dit werkt niet. Dit in combinatie met foutieve GSM en GPS chipsets is een leuke combinatie voor veel ellende. 

 

We hebben heel wat ellende gezien de afgelopen jaren. Naast onze BELIO horloges zijn wij ook eigenaar van GPS4KIDS. Deze webshop verkoopt naast de BELIO kinderhorloges ook nog wat andere modellen die je ook op sites zoals Aliexpress ziet. En ja, we krijgen wel eens opmerkingen van: Ah, zie je wel, jullie kopen jullie horloges lekker via Aliexpress, en verkopen ze hier tegen de hoofdprijs. De praktijk is gelukkig anders, echter is dit wel het beeld van klanten soms hebben als ze nog niet van ons hebben gehoord. Laten we voorop stellen, ik snap de redenatie. We maken gebruik van dezelfde horloge kastjes, echter met aangepaste soft en -hardware. Dit kun je ook zien aan de aangepast Setracker APP versie die wij hebben. Is het goed? Ja, het werkt prima. Echter zijn de BELIO GPS horloges nog sneller, en is de BELIO APP gebruikersvriendelijker. Daarnaast is de kwaliteit van de BELIO horlogekast hoger. Ook hebben we alle elementen die bij de BELIO GPS kinderhorloges komen kijken in eigen beheer, zoals de APP, reserve onderdelen, support, verkoop, inkoop, enz. 

 

 

waterdicht-gps-horloge-kind-informatie.png
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop