Product toegevoegd!
0

Blog

GPS HORLOGE KIND? WAAR MOET IK OP LETTEN

dec 6, 2018

GPS Horloges voor kinderen. Je hebt ze in vele uitvoeringen, types, en merken. Als bedrijf hebben wij al 5 jaar ervaring met GPS kinderhorloges. Vrijwel ieder model op het internet is wel eens langs ons bureau gegaan voor een test. We zetten een aantal belangrijke zaken op een rijtje. 

Bestellen bij Chinese websites

Er zijn veel Chinese aanbieders tegenwoordig. Websites zoals Aliexpress, Banggood, DX, ze verkopen allemaal GPS horloges voor kinderen tegen zeer lage prijzen. Hoe kan dit? Deze GPS horloges worden in series van honderdduizenden aangemaakt, en werken op onveilige public cloud servers, veelal in Hong Kong. Voor uw beeldvorming: Ze hebben een open server met een capaciteit voor 100.000 horloges, echter zetten ze er 500.000 op. U kunt zich voorstellen dat dit niet of nauwelijks werkt. Daarnaast zijn deze horloges veelal opengesteld voor "spoofing". Wat the F#%k is dat hoor ik u denken. Dit houd in dat kwaadwillende mensen met alleen het 06- nummer van het horloge via een SMS toegang kunnen krijgen tot zaken die je als ouder niet wilt. Verstrek daarom nooit het telefoonnummer van dit soort horloges mocht u toevallig nog een Chinees horloge hebben. De public cloud servers zijn verder onbeveiligd, zonder SSL en AES. (Encyptie) Of te wel: Zeer onveilig! 

Grijze importhandelaren

Een groeiende groep in Nederland & België! Wat zijn het: Boys & Girls op zolder met of zonder KVK inschrijving, die 10,20 of 30 stuks GPS horloges in China bestellen, en deze vervolgens via Marktplaats verkopen of via een simpele internetpagina. De werking van deze horloges is identiek als de Chinese websites, er zit alleen Nederlandse verkoper tussen. Mocht je een vraag over je privacy, of andere gevoelige zaken hebben, dan ben je de Sjaak. Je gegevens verwijderen, vergeet het maar! Deze handelaren staan niet in contact met de horloge of App makers, maar doen slechts zaken met via-via tussenhandelaren. Serieuze GPS horloge fabrieken leveren namelijk niet 10,20 of 30 kinderhorloges aan dit soort jongens. Simpel gezegd: Het zijn kruimeltjes, in een hele grote markt. Ons advies: Niet doen, deze handelaren kijken maar naar 1 ding: Keiharde Euro's...  veiligheid en betrouwbaarheid is ver te zoeken. 

2e Hands kopen op Marktplaats

U ziet die goedkope GPS horloges voor kinderen ook wel op sites zoals Marktplaats met termen zoals: Bijna nieuw, z.g.a.n., slechts 1 keer gebruikt, enz. Mensen willen niet voor niks van deze horloges af, simpelweg omdat het troep is. Maar goed, wat verwacht je ook van een GPS horloge wat moet bellen, en de positie moet doorsturen via een onbeveiligde server & App naar je smartphone voor € 29,95??? Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Daarnaast zijn deze horloges veelal allemaal al een keertje gebruikt en geregistreerd (Gekoppeld aan een account op een vage, trage, en onbeveiligde server). Dit houd in dat ze gebonden zijn aan een account. Eind gebruikers krijgen in geen mogelijkheid hun gegevens losgekoppeld van dit soort accounts en horloges, simpelweg om te makers van de APP en servers onbereikbaar zijn. Kort gezegd: u koopt een kat-in-de-zak met dit soort horloges. 

Waarom zou ik een BELIO© bestellen?

De afgelopen jaren hebben we vrijwel alle GPS horloges, platformen en systemen wel gezien en getest. Daarom zijn wij in staat om te zeggen, dit is goed, of dit niet goed. Wij hebben daarom ons eigen platform gemaakt in Nederland

BELIO©

1. Eigen Nederlandse server

2. Eigen Nederlandse APP 

3. Eigen Nederlands GPS platform voor PC, tablet.

4. Eigen firmware op de horloges, met eigen software erachter.

 

Wat is het verschil?

Een betrouwbaar en stabiel platform voor ouders en kinderen, met een supersnelle (vrijwel real-time) werking van al onze horloges door heel Europa, met een state of the art beveiliging erachter. Heb je een vraag of je product, of gegevens, of de werking, dan krijg je binnen 1 werkdag een professioneel antwoord van een professioneel bedrijf. GPS horloges voor kinderen is onze "Core Business" Wij doen dit er niet even bij voor de "fun" maar werken fulltime aan onze producten en diensten. Is jullie GPS horloge 100% veilig hoor ik u denken? Het antwoord hierop is simpel: Nee, wel voor 99% veilig. Vergeet nooit dat ieder iOT apparaat wat verbonden is met het internet, of het nu om een horloge, tracker, Android smartwatch telefoon, laptop of PC gaat, een potentieel risico is voor kwaadwillende mensen. Ga daarom bewust om met uw online apparaten, privacy gegevens, en wijzig regelmatig uw wachtwoorden. 

Wij wensen uw fijne feestdagen!

Team BELIO©

 

klok.jpg
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop