Product toegevoegd!
0

Blog

LBS WEERGAVE: HOE SCHAKEL IK HET UIT?

jan 30, 2019

Onze GPS horloges hebben 3 manieren van positioneren. Hieronder lees je precies hoe het werkt.  De standaard setting die wij hanteren voor al onze producten is als volgt.

 

1. PRIO 1 = Via GPS ( Meest nauwkeurig 0 - 30 meter )

2. PRIO 2 = Via WIFI spots ( Nauwkeurig 0 - 50 meter )

3. PRIO 3 = Via LBS ( Minder nauwkeurig 0 - 500 meter )

 

Prio 1 is altijd GPS weergave en positionering. Zodra het GPS horloge naar buiten gaat, en waar het uiteindelijk voor is bedoeld, zal het automatisch opzoek gaan naar GPS satellieten. Hoe meer satellieten er beschikbaar zijn, hoe nauwkeuriger de positionering. Vergelijk het met een TOMTOM navigatie systeem, als je deze in je woonkamer inschakelt, dan werkt deze ook niet. Ga je ermee naar buiten, dan pakt het direct GPS signalen op, en ben je zichtbaar. De tolerantie op GPS buitenhuis is 0 - 30 meter.

 

Prio 2 is WIFI assist. Om GPS horloges voor kinderen binnenshuis ook nauwkeuriger te maken hebben wij er een WIFI module ingebouwd. Deze module scant passief en automatisch naar WIFI routers met een hotspot functie. De meeste routers van o.a. Ziggo en KPN hebben deze functie standaard al ingeschakeld. Het horloge leest op de achtergrond automatisch het IP adres van uw router uit, en kan hiermee de positionering bepalen. Naast uw eigen WIFI router hebben tegenwoordig ook supermarkten, bouwmarkten en horecagelegenheden vrijwel allemaal WIFI hotspots. Ideaal dus, want je hebt er geen omkijken naar. Je kunt zelf controleren of je BELIO© GPS horloge is verbonden met een WIFI station, want je ziet dan het WIFI logo in de display van het kinderhorloge.

 

Prio 3 is LBS weergave. De meeste mensen hebben geen flauw idee wat dit is, omdat het vrij onbekend is in Europa. Het is heel simpel: Uw GPS kinderhorloge staat altijd in contact met een UMTS zendmast. Dit zijn dus GSM masten van b.v. KPN, Vodafone etc. Door deze UMTS mast kan het horloge bellen en gebeld worden, net zoals bij uw eigen mobiele smartphone. 

Als uw GPS kinderhorloge bijvoorbeeld binnenshuis is kan het geen GPS signalen ontvangen. Mocht u ook geen draadloze WIFI hotspot hebben, dan kan het horloge op geen enkele wijze de positie berekenen. Op dat moment zal het horloge een driehoeksmeting gaan doen op basis van 3 UMTS zendmasten. Het middelpunt van deze driehoeksmeting wordt dan weergegeven op de landkaart in de BELIO© app. Deze positie komt nooit overeen met de daadwerkelijke positionering van uw horloge, puur omdat het een alternatieve methode is. Daarbij speelt de omgeving ook weer een grote rol. 

De omgeving?

Stelt u zich eens voor, u woont in Geerdijkje, 150 inwoners, met 300 koeien. U kunt zich voorstellen dat hier maar 1 UMTS mast staat, of in het ergste geval in het dorp 5km verderop. Als de eerst volgende 2 zendmasten respectievelijk 5km naar het Noorden en het zuiden staan, dan krijgt u dus een dus een LBS afwijking van maximaal 2,5km.

Stelt u zich nu eens voor dat u in Amsterdam woont. In vrijwel iedere buurt staat of hangt wel een UMTS mast. Als de horloges hier een UMTS / LBS driehoeksmeting gaan doen, zal de afwijking vele malen minder zijn, tot soms ook wel op de plaats nauwkeurig. 

LBS UITSCHAKELEN

Aangezien het merendeel van de Nederlanders buiten deze grote steden wonen, hebben wij de optie ingebouwd om LBS positioneringen uit te schakelen via de APP. Als u alleen nog maar GPS en WIFI wilt zien op de landkaart, dan moet u de volgende setting wijzigen. 

 

1. Open de BELIO©TOUCH app.

2. Login met uw gegevens.

3.  Ga naar meer > instellingen > apparaatgegevens

4. Klik op het wijzig knopje rechtsboven

5. Zet het schuifje filter LBS aan

6. Druk op opslaan, rechtsboven in scherm.

7. Log uit, en weer in op de BELIO app.

8. Klaar.

 

Het kan 1 tot 10 minuten duren voordat u het verschil ziet, in ieder geval geen LBS positioneringen meer. Sommige mensen vinden het prettig (grote steden), anderen weer niet (kleinere steden en dorpen)

 

Heeft u vragen, stel ze dan gerust via support@belio.nl 

 

telefoonmast-lbs-umts.jpg
Vorig Artikel Volgend Artikel

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop