Product toegevoegd!
0

Hoe werkt het?

ALGEMENE WERKING BELIO®

Uw BELIO® is een GPS Horloge Telefoon voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder. Via de app die je als ouder installeert op je smart Phone kun je altijd snel zien waar je kind is. In de app kun je als ouder 3 verschillende SOS telefoonnummers instellen voor je kind. Ook heb je als ouder de mogelijkheid om nog eens 5 extra telefoonnummers toe te voegen via de app. Deze 5 telefoonnummers (opa, oma, broer, zus etc.) hebben dan ook toegang tot de GSM functie van de BELIO®. Onbekende telefoonnummers kunnen de BELIO® niet bellen.

SIMKAART

Uw BELIO® werkt met een (micro) sim kaart. Belangrijk is dat u een sim kaart gebruikt met internet toegang. Bijvoorbeeld 60 belminuten met 500MB data (internet). Maak u sim kaart altijd eerst pincode vrij voor gebruik, en test de internet en belfunctie voordat u de sim kaart in het horloge doet. Als er nog een pincode vraag op de sim kaart staat kan het horloge niet opstarten.

WELKE PROVIDER TE GEBRUIKEN ?

Wij adviseren u om een prepaid sim kaart van KPN te gebruiken. Deze simkaarten ondersteunen 2G, 3G en 4G. KPN heeft in Nederland een complete dekking, ook in de buitengebieden (campings, bossen, enz.) Ook de simkaarten van Vodafone, T-Mobile, en Simyo werken prima met de BELIO®.

U kunt uw KPN prepaid sim kaart online bestellen bij Bol.com.

Woont u in BELGIË ?

Dan adviseren wij u om uitsluitend een Proximus Pay & Go herlaad kaart te kopen. Hier hebben wij zeer goede ervaringen mee.

KOSTEN BELIO® | BIJ ONS GEEN ABONNEMENT

Uw BELIO gebruikt gemiddeld tussen de 10 - 50MB per maand bij dagelijks gebruik. Een KPN sim kaart met 500MB data (internet) zal dus zeker 10 maanden meegaan, als uw kind er niet mee belt. Voor de actuele beltarieven van KPN kunt u het beste hun website raadplegen via www.kpn.com

DE BELIO APP

Uw BELIO® wordt geleverd met een Nederlandstalige app die geschikt is voor Android en IOS smartphones. De app is zeer gebruikersvriendelijk en Nederlandstalig. Maak een hoofdaccount aan, koppel uw BELIO® toestel aan het hoofdaccount, stel de telefoonnummers in, en u bent klaar. Uw BELIO® is binnen 10 minuten klaar voor gebruik. Voor meer informatie zie ook de support pagina. U kunt hier ook de QUICKSETUP-BELIO1.3.pdf downloaden. 

Hieronder enkele voorbeelden van de BELIO® app.

In de BELIO® app kunt uw switchen tussen een digitale of satelliet weergave. Het instellen van uw BELIO® is erg simpel en snel. Geen ingewikkelde registratie procedures, maar een plug-and-play systeem. Ook kunt u een veiligheidszone instellen voor uw kind mocht u dat prettig vinden. Gaat uw kind buiten de zone? Dan ontvangt u een SMS op uw eigen telefoon. U kunt ook SMS berichten naar uw BELIO® versturen. Uw kind krijgt deze dan aangeboden op het scherm van de BELIO® met een geluidje erbij. U kunt meerdere BELIO® GPS horloges voor kinderen koppelen aan uw account.

Wat zit er in de BELIO doos?IN DE DOOS

In de BELIO® verpakking treft u aan:

  • Uw BELIO® toestel
  • Achterklepje
  • 6 Schroefjes
  • Schroevendraaier
  • USB Laadkabel
  • Handleiding

 

 

 

HOE WERKT DE POSITIONERING VAN DE BELIO® ?

De BELIO® kan de positie van uw kind op 3 manieren achterhalen, en real-time doorsturen naar uw smartphone. Hieronder een overzicht van de 3 manieren. Zodra u op de landkaart klikt in de app krijgt uw BELIO® een signaal om de positie direct door te sturen. Dit duurt gemiddeld 1 tot 5 seconden. Hiermee is de BELIO® de snelste GPS tracker voor kinderen op de markt. Ervaar het zelf, de BELIO® zal u niet teleurstellen.

 

GPS TRACKING

Uw BELIO GPS horloge is voorzien van een GPS ontvanger. Zodra uw kind naar buiten gaat zal de BELIO GPS signalen gaan ontvangen. Hoe meer GPS signalen (satellieten), hoe beter de positionering. De BELIO is in staat om GPS, LBS+, en WIFI signalen om te zetten in een datapakketje, en deze door te sturen naar uw smartphone. Via de meegeleverde app kunt u als ouder precies zien waar uw kind is. Het doorsturen van het datapakketje gaat dus via de internet bundel die op uw simkaart staat. GPS is wereldwijd aanwezig.

 

WIFI ASSIST TRACKING

Naast een GPS ontvanger is de BELIO ook uitgerust met een WIFI ASSIST ontvanger. Hiermee zoekt uw BELIO toestel passief naar internet routers en hotspots zonder hierop in te loggen. Iedere internet router is voorzien van een uniek IP adres, en de BELIO is in staat om deze te herkennen. Op basis van dit IP adres kan de BELIO de actuele positie doorgeven aan de app gebruiker (ouders).

 

LBS+ TRACKING

De BELIO kan ook een positie berekenen met LBS+ signalen. Hiervoor heeft de BELIO 3 UMTS masten nodig. Met deze 3 UMTS zendmasten kan uw BELIO een Driehoeks meting doen, en zo de positie doorgeven aan de app gebruiker (ouders). In grote steden staan meer zendmasten dan in bijvoorbeeld een dorp met 2500 inwoners. Houd hier altijd rekening mee. Echter is het GPS bereik in dorpen weer beter, want je hebt hier minder hoge gebouwen.

 

BELLEN EN GEBELD WORDEN

Naast de volgfunctie, heeft uw BELIO® ook een GSM functie. U kunt als ouder uw BELIO® bellen. Uw BELIO® horloge kan u ook bellen. Als ouder heeft u optioneel de mogelijkheid om 5 extra telefoonnummers toe te voegen aan het digitale adressenboek van de BELIO®. Deze 5 telefoonnummers kunnen uw BELIO® ook bellen. (veilige telefoonnummers) Onbekende telefoonnummers kunnen uw BELIO® niet bereiken. (Krijgen voicemail)

 

BELIO GPS HORLOGE VOOR KINDCertificering BELIO

 

BELIO® is een geregistreerde merknaam van Handelsonderneming Hoekstra te Heeg.

  Gratis verzending

  binnen 48 uur in huis

 SSL gecertificeerd. Veiligheid voorop